Ny logotyp Aprilia 5

Aprilia Interiör

Aprilia Interiör

onsdag, 02 september 2020 12:29

APRILIA INTERIÖRS AKTIVA ARBETE FÖR MILJÖN

Kan man vara en verksamhet som lever på att sälja varor och tjänster, samtidigt som man har en miljöagenda? Det kan man fråga sig, särskilt när ens största intresse, både på det privata planet och som affärskvinna/man, är miljöfrågor!

Vi som arbetar för Aprilia Interiör tar vår verksamhets miljöpåverkan på största allvar.

För det första - vår affärsidé är att till så stor del som möjligt saluföra produkter som kan hjälpa kunden att ta tillvara på det man redan äger. Vad betyder det i praktiken?

Jo, säg att du har en fin gammal armatur vars lampskärm dock är så söndrig eller smutsig att du inte vill ha den framme. Istället för att slänga hela lampan på tippen, ger vi dig möjlighet att rusta upp den genom att hjälpa dig fixa en ny skärm! Om du bara visste vad fint det kan bli! Ofta skräddarsytt lokalt i Sverige, i ditt eget val av färg och andra attribut. Gamla armaturer har ofta en mycket gedigen och hållbar stomme i mässing eller så är de handdrejade och målade på sätt som skulle kosta alldeles för mycket att producera i dagens industri. Att ta tillvara på det är ju helt enkelt att agera mycket vist!

Eller kanske du ”sitter på” (i dubbel bemärkelse) en gammal värdig designmöbel? Även om sitsen är småtrasig och smutsig, går det att enkelt fräscha upp den genom att ordna ett nytt och hållbart fårskinnsöverdrag att trä på. Vips kan du använda den stolen i 20 år till!

Eller äger du en fåtölj vars klädsel sett sina bästa dagar? Istället för att förpassa den till vinden och köpa ny, investera i att klä om! Ordna bara ett nytt tyg! Och inte bara vilket tyg som helst - det skall vara ett hållbart kvalitetstyg och gärna tidlöst så att det inte blir omodernt.

De allra flesta av våra skärmar, överdrag och och tyger tillverkas här hemma i Sverige!

Om du ändå önskar eller behöver köpa något nytt, köp då möbler och belysning av hög kvalitet, och med en stil som inte är så trendanpassad för att undvika att du tröttnar på den efter ett par år. Och handla gärna svenskt, så att miljöpåverkan från frakter minimeras. Det gör inget om det blir lite dyrare (för det är klart att det blir det när vi inte importerar från Asien etc), du tjänar på det i längden. Och du kan glädjas över att ha något lokalproducerat i ditt hem.

Du har väl inte missat att vi dessutom har en stor antikt-/secondhandavdelning inom vår verksamhet? Kanske behöver du inte köpa nytt alls?! Kan du hitta något begagnat som till och med har högre kvalitet och större ”wow-faktor” än det nyproducerade? Att du ofta får något mer unikt när du köper antikt/retro behöver vi väl inte ens påminna om?! Vi saluför även böcker, som ju är totalt onödigt att köpa nya, såvida du inte gillar e-böcker.

Är det då så bra att handla från webben istället för att gå till en traditionell affär?

Fördelen med att handla från ett webbutik, är att vi som verksamhet undviker mycket energiåtgång genom att: 1. Inte behöva ha en fysisk affär, som kräver att vi som arbetar där pendlar dit varje dag. 2. Spara uppvärmning och el för att driva belysning/apparater. 3. Undvika inköp av butiksinredning mm.

Det sparar också bränsle genom att DU inte behöver ta bilen för att handla en vara. Hämtar ditt paket gör du i samband med att du ändå skulle handla mat, och om du får din vara utkörd är det ju samordnat med en massa andra leveranser i ett och samma fordon som har en planerad rutt.

Aprilia Interiör har även den målsättningen att så mycket som möjligt tillverkas på beställning. Av det vi säljer mycket av och som vi vet går åt, har vi såklart ett lager, men sådana varor som är sällanköp vill vi inte bygga upp lager av i onödan. Det är inte särskilt miljövänligt att slumpa ut lager genom rea, för då köper folk saker som de egentligen inte behöver.

Gällande frakten har vi på Aprilia Interiör en princip att vi återanvänder så många kartonger och så mycket packmaterial vi kan, från de leveranser vi i vår tur fått. Detta KAN innebära att du som kund ibland kan se en liten tejprest/etikett eller repa i ditt nyanlända paket, eller på något sätt kan ana att förpackningsmaterialet har tjänat stötdämpande i en tidigare leverans, men vi hoppas att du accepterar detta då vi gör det för miljöns skull. Vi försöker också använda papptejp när det fungerar.

Vi försöker i stort återvinna varenda liten avfallsbit som vi alstrar! Om det så skulle finnas en liten metallnit i kartongen, plockar vi för hand ur dessa och lägger i metallåtervinningen istället för att lägga hela lådan i kartongåtervinning. Sparar papper gör vi genom att anteckna det vi behöver i datorn eller på papper från pappersåtervinningslådan!

Att minimera lagringsutrymme genom smart förvaring sparar utrymme = sparar energi.

Att erbjuda god rådgivning i samband med köp, samt att skicka tygprover (främst digitalt men även fysiskt), gör att returer av ångerköp minskar kraftgt = sparar energi.

Vi måste alla, i varje led av råvaruförsörjning, tillverkning, logistik, försäljning och konsumtion ta ansvar, hjälpas åt, hitta nya vägar och vara flexibla! Det är nyckeln till en hållbar framtid!

 

Nytt i vår butik: LYXIGA kuddfodral i tyg från Ralph Lauren och Designers Guild. Design av John Derian och Christian LaCroix!

Dessa kuddfodral är inga dussinvaror - utan för dig som letar efter det lilla extra.

Alla kuddar kan matchas med lampskärmar i samma mönster - eller kanske tvärtom - matcha dina lampskärmar med kuddar i samma design!! Följ länken här så hittar du alla kuddarna!

LYXIGA KUDDFORDAL

 

Kuddbild Blogg

fredag, 08 november 2019 07:58

JANUARIERJUDANDE!

boj 1

Köp 10 separata varor eller mer i vår ANTIKBUTIK, och få 20% rabatt på antikordern! Slå ett slag för miljön och passa på att handla unik inredning, istället för att köpa nytt! Rabatten dras efter att vi granskat ordern.

Erbjudandet gäller fram till och med 31 januari 2020.

VÄLKOMMEN!!!

 

 

onsdag, 06 november 2019 14:47

JANUARIERBJUDANDEN

Athena vit 1

devore 2 Thaisiden Akta 1
Linda turkos 1 Leopard 1 Zebra

Fina erbjudanden på utvalda lampskärmar:


Vi har ca 50 styck vackra skärmar på lager som vi erbjuder till halva priset! Skärmarna finns oftast i flera olika storlekar och färger. Erbjudandet gäller till och med 28 februari 2020.

De aktuella skärmarna hittar du genom att klicka här: SKÄRMAR

VÄLKOMMEN!

 

 

torsdag, 14 juni 2018 13:54

Erbjudande på fina kuddfordral!

Kudde Sammet Pion 1 Kudde Monstera 1 Kudde fantasi 1

 

NYHET:  Nu kan erbjuda specialuppsydda lokalproducerade kuddfordral! Välj mellan de UNDERBARA tygerna "SammetPion" (som på bilden ovan), "Monstera" eller "Fantasi", eller 8 nyanser av enfärgad Sammet.

 

 

Fram till December 2019 har vi följande erbjudande: Köp 4 fordral, få 20% rabatt. Blanda färger/tyger fritt.

 

Lägger du din order i webbutiken, syns ej rabatten i "kassan" när du lägger din order, utan på den orderbekräftelse du får av oss efter en stund.

 

Dessutom säljer vi tre styck utställningsexemplar till rabatterat pris - 1 st kuddfordral Fantasi, 1 st kuddfordral Sammet Pion och 1 st kuddfordral Monstera - köp 1 överdrag till 20% rabatt (ord. pris 225 kr, rab. pris 180 kr) eller alla 3 överdrag till 30% rabatt (ord. 675 kr, rab. pris 472,5 kr). Dessa ligger ej ute i webbutik, men kontakta oss direkt på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du önskar köpa dessa. Frakt tillkommer med 50 kr.

 

Länkar till produkterna:

 

NYHET: Kuddfordral 45*45 - Fantasi

NYHET: Kuddfordral 45*45 - Sammet - Pion

NYHET: Kuddfordral 45*45 - Monstera

NYHET: Kuddfordral 45*45 - Sammet Enfärgad - 8 färger

 

________________________________________________________________________________________________________

Är det möjligt att inte fullkomligt njuta av dessa skärmar i gammal stil på bilderna nedan? Vi älskar denna serie lampor – färgerna, formerna, alla oändligt många varianter man kan skräddarsy... Du skulle bara se vilken otroligt stor skillnad de gör för en gammal sliten lampa, när den gamla skärmen byts ut och lampan får leva upp på nytt!

Skärmarna sys för hand lokalt här i regionen av duktiga och intresserade sömmerskor. Det är en fröjd varje vecka då leveranserna kommer och med stor spänning som vi packar upp för att granska verken. Det är så roligt att se de olika utförandena som skärmarna beställs i – man försöker föreställa sig miljön de slutligen skall ta plats och man förstår att kunden ofta har tänkt till rejält. Ibland är det midnattsblå eller mossgröna 6-kantiga sammetsskärmar, ibland vinröda veckade med maffiga guldkantband. Några önskar stilrena crèmevita plisserade med färgmatchande kantband, andra riktigt häftiga 50-talskulörer som orange, turkos och grön...

Vad du än har för preferenser, vill vi gärna hjälpa dig att hitta en skärm som kan passa till just DIN gamla lampa – vare sig det är en golvlampa i sekelskiftesstil eller 50-talsstil, en vägglampa, sänglampa, udda bordslampa, hänglampa, takkrona eller lampett! Kontakta oss gärna om du har frågor om vilken typ av stomme och fäste du skall välja, vilken storlek som blir lämplig, vilka sömnadsalternativ som finns och vilken färg och kantband som kan sätta pricken över i:et!

Här lite bilder som kanske kan inspirera! Fler varianter hittar du under varje produkt i webbutiken. Se gärna nedan länkar till de olika skärmtyperna. (Ps. vi har även nyss skrivit ett blogginlägg om alla de många skärmar med toppringfäste - t.ex. till ormlampor och andra flerarmade lampor - som vi har i butiken – de är så många och roliga, så de förtjänade ett eget inlägg =) ).

/ Aprilia Interiör

RAD 1: Bild 1: Lampskärm 6-kantig Oval Sammet       Bild 2: Lampskärm Laminerad – M Westmans Picknick     Bild 3: Lampskärm Kupa Cornelia

RAD 2: Bild 1: Lampskärm Kupa Isabella       Bild 2 och 3: Lampskärm Kupa Romantisk

RAD 3: Bild 1: Lampskärm Veckad Satin – 3 storlekar       Bild 2: Lampskärm Kupa Amelie       Bild 3: Lampskärm Snörliv

RAD 4: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Tilgman

RAD 5: Bild 1 och 2: Lampskärm A-form       Bild 3: Lampskärm Slät Satin

RAD 6: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Klassiskt Rund

RAD 7: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Klassiskt Oval

RAD 8: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm 50-tal

RAD 9: Bild 1 och 2: Lampskärm 50-tal Variant Stor       Bild 3: Lampskärm Plisserad Satin

RAD 10: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Plisserad Satin

Skarmar skraddarsydda till blogg

onsdag, 22 november 2017 11:26

Älskade skärmar...

Just DESSA gammeldags skärmar med toppringfäste, som ingår i vår ”specialserie”, får nog sägas utgör det bultande hjärtat i vår butik! Vi älskar allt med dem – färgerna, formerna, varianterna. Hur otroligt stor skillnad de gör, när de sätts på en gammal sliten lampa som får leva upp på nytt!

Skärmarna skräddarsys för hand lokalt här i regionen av duktiga och intresserade sömmerskor. Det är en fröjd varje vecka då leveranserna kommer och med spänning som vi packar upp för att granska verken. Det är så roligt att se de olika utförandena som skärmarna beställs i – man försöker föreställa sig miljön de slutligen skall förgylla och man förstår att kunden har tänkt till. Ibland är det rosa eller vinröda sammetsskärmar, ibland plommonlila veckade med maffiga guldkantband. Några önskar stilrena crèmevita plisserade med färgmatchande kantband, andra riktigt häftiga kulörer i orange, turkos och grön.

Vad du än har för preferenser, vill vi gärna hjälpa dig att hitta en skärm som kan passa! Kontakta oss gärna om du har frågor om storlekar, sömnadsalternativ och färger.

Här lite bilder som kanske kan inspirera! Fler varianter hittar du under varje produkt i webbutiken. Se gärna nedan länkar till de olika skärmtyperna. Om du klickar på den stora bilden kommer du till webbsidan där ALLA de lampskärmar vi säljer i butiken samlats.

Vi syr också upp skärmar med andra typer av fästen – se intilliggande artikel här i bloggen, för att ta del av dessa! Du kan få hjälp med vilket skärmbehov du än har!

/ Aprilia Interiör

 

RAD 1:       Bild 1 och 2: Lampskärm Kort A-form Sammet       Bild 3: Lampskärm Kort A-form Plisserad

RAD 2:       Bild 1 och 2: Lampskärm Kort A-form Plisserad       Bild 3: Lampskärm Kort A-form Veckad

RAD 3:       Bild 1: Lampskärm Bred A-form Veckad       Bild 2: Lampskärm Bred A-form Plisserad       Bild 3: Lampskärm Bred A-form Veckad

RAD 4:       Bild 1: Lampskärm Bred A-form Veckad       Bild 2: Lampskärm Bred A-form Sammet Veckad       Bild 3: Lampskärm Lång A-form Veckad

RAD 5:       Bild 1: Lampskärm Lång A-form Plisserad       Bild 2 och 3: Lampskärm Lång A-form Veckad

RAD 6:       Bild 1 och 2: Lampskärm Veckad Satin – 3 storlekar       Bild 3: Lampskärm Lång A-form Plisserad

RAD 7:       Bild 1: Lampskärm Veckad Satin – 3 storlekar       Bild 2 och 3: Lampskärm Veckad Bomull

Skarmar m toppringfaste till blogg

tisdag, 14 mars 2017 09:54

Tygprover

tygprover

Är du tveksam över textur, kvalitet, färg eller nyans inför ditt tygprojekt? Nu har du möjlighet att beställa tygprover från Aprilia Interiör.

 

Kostnad för tygprover, porto och administration: 50 sek

 

Klicka här för att komma till beställningssidan: TYGPROVER

 

LAGERPROVER:

För de prover vi har hemma på lager, kan vi sända max 8 st i samma kuvert. Detta är små prover (ca 6*6 cm).

Detta gäller följande tyger:

Chenille Möbelsammet
Antiksammet Ritz Sammet
Como Sammet Wooly Möbelull
Borstad Bomull Lillruta och Lillrand
Stone Washed Linne Elegant Washed Linne
   

 

BESTÄLLNINGSPROVER:

För de prover vi INTE har hemma på lager, kan vi sända max 3 st i samma kuvert. Dessa prover mäter ca 17*13 cm.

Detta gäller alla övriga tyger (från Romo, Black Edition, Kirkby Design, Mark Alexander, Villa Nova, Zinc Textile, Kobe, Berghems Väveri, Ljungbergs Textil och de tillfälliga kollektioner som ABC Collection erbjuder till sina möbler - t.ex. utvalda Missonityger, samt fårskinnsprover från Skandilock).

 

OBS: Vi har ej alla tyger från Kobe, Romo och Romos olika varumärken inlagda i webbutiken, men du kan ändå beställa dem genom oss. Således går det bra att beställa prover från alla dessa kollektioner genom oss.

 

tisdag, 14 mars 2017 08:44

Tygprover

tygprover

 

Är du tveksam över textur, kvalitet, färg eller nyans inför ditt tygprojekt? Nu har du möjlighet att beställa tygprover från Aprilia Interiör.

 

Kostnad för tygprover, porto och administration: 50 sek

 

Klicka här för att komma till beställningssidan: TYGPROVER

 

LAGERPROVER:

För de prover vi har hemma på lager, kan vi sända max 8 st i samma kuvert. Detta är små prover (ca 6*6 cm).

Detta gäller följande tyger:

Chenille Möbelsammet
Antiksammet Ritz Sammet
Como Sammet Wooly Möbelull
Borstad Bomull Lillruta och Lillrand
Stone Washed Linne Elegant Washed Linne
   

 

BESTÄLLNINGSPROVER:

För de prover vi INTE har hemma på lager, kan vi sända max 3 st i samma kuvert. Dessa prover mäter ca 17*13 cm.

Detta gäller alla övriga tyger (från Romo, Black Edition, Kirkby Design, Mark Alexander, Villa Nova, Zinc Textile, Kobe, Berghems Väveri, Ljungbergs Textil och de tillfälliga kollektioner som ABC Collection erbjuder till sina möbler - t.ex. utvalda Missonityger, samt fårskinnsprover från Skandilock).

 

OBS: Vi har ej alla tyger från Kobe, Romo och Romos olika varumärken inlagda i webbutiken, men du kan ändå beställa dem genom oss. Således går det bra att beställa prover från alla dessa kollektioner genom oss.

 

Här nedan ser du ett urval av våra skräddarsydda lampskärmar i gammal stil. Kanske har du en gammal 40-tals mässingsgolvlampa med många armar, ett par fina vägglampetter, en tjusig takkrona från förra sekelskiftet med flera ljusarmar, en maffig 30-tals bordslampa, eller kanske en 50-tals Tilgman keramikfot som behöver uppdateras med ny skärm?! Hos oss väljer du själv storlek, färg (ofta upp till 17 olika nyanser!) och typ av kantband. Se på respektive produktsida vad möjligheterna är!

 

Sida 1 av 21

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.