Ny logotyp Aprilia 5

APRILIA INTERIÖRS AKTIVA ARBETE FÖR MILJÖN

Kan man vara en verksamhet som lever på att sälja varor och tjänster, samtidigt som man har en miljöagenda? Det kan man fråga sig, särskilt när ens största intresse, både på det privata planet och som affärskvinna/man, är miljöfrågor!

Vi som arbetar för Aprilia Interiör tar vår verksamhets miljöpåverkan på största allvar.

För det första - vår affärsidé är att till så stor del som möjligt saluföra produkter som kan hjälpa kunden att ta tillvara på det man redan äger. Vad betyder det i praktiken?

Jo, säg att du har en fin gammal armatur vars lampskärm dock är så söndrig eller smutsig att du inte vill ha den framme. Istället för att slänga hela lampan på tippen, ger vi dig möjlighet att rusta upp den genom att hjälpa dig fixa en ny skärm! Om du bara visste vad fint det kan bli! Ofta skräddarsytt lokalt i Sverige, i ditt eget val av färg och andra attribut. Gamla armaturer har ofta en mycket gedigen och hållbar stomme i mässing eller så är de handdrejade och målade på sätt som skulle kosta alldeles för mycket att producera i dagens industri. Att ta tillvara på det är ju helt enkelt att agera mycket vist!

Eller kanske du ”sitter på” (i dubbel bemärkelse) en gammal värdig designmöbel? Även om sitsen är småtrasig och smutsig, går det att enkelt fräscha upp den genom att ordna ett nytt och hållbart fårskinnsöverdrag att trä på. Vips kan du använda den stolen i 20 år till!

Eller äger du en fåtölj vars klädsel sett sina bästa dagar? Istället för att förpassa den till vinden och köpa ny, investera i att klä om! Ordna bara ett nytt tyg! Och inte bara vilket tyg som helst - det skall vara ett hållbart kvalitetstyg och gärna tidlöst så att det inte blir omodernt.

De allra flesta av våra skärmar, överdrag och och tyger tillverkas här hemma i Sverige!

Om du ändå önskar eller behöver köpa något nytt, köp då möbler och belysning av hög kvalitet, och med en stil som inte är så trendanpassad för att undvika att du tröttnar på den efter ett par år. Och handla gärna svenskt, så att miljöpåverkan från frakter minimeras. Det gör inget om det blir lite dyrare (för det är klart att det blir det när vi inte importerar från Asien etc), du tjänar på det i längden. Och du kan glädjas över att ha något lokalproducerat i ditt hem.

Du har väl inte missat att vi dessutom har en stor antikt-/secondhandavdelning inom vår verksamhet? Kanske behöver du inte köpa nytt alls?! Kan du hitta något begagnat som till och med har högre kvalitet och större ”wow-faktor” än det nyproducerade? Att du ofta får något mer unikt när du köper antikt/retro behöver vi väl inte ens påminna om?! Vi saluför även böcker, som ju är totalt onödigt att köpa nya, såvida du inte gillar e-böcker.

Är det då så bra att handla från webben istället för att gå till en traditionell affär?

Fördelen med att handla från ett webbutik, är att vi som verksamhet undviker mycket energiåtgång genom att: 1. Inte behöva ha en fysisk affär, som kräver att vi som arbetar där pendlar dit varje dag. 2. Spara uppvärmning och el för att driva belysning/apparater. 3. Undvika inköp av butiksinredning mm.

Det sparar också bränsle genom att DU inte behöver ta bilen för att handla en vara. Hämtar ditt paket gör du i samband med att du ändå skulle handla mat, och om du får din vara utkörd är det ju samordnat med en massa andra leveranser i ett och samma fordon som har en planerad rutt.

Aprilia Interiör har även den målsättningen att så mycket som möjligt tillverkas på beställning. Av det vi säljer mycket av och som vi vet går åt, har vi såklart ett lager, men sådana varor som är sällanköp vill vi inte bygga upp lager av i onödan. Det är inte särskilt miljövänligt att slumpa ut lager genom rea, för då köper folk saker som de egentligen inte behöver.

Gällande frakten har vi på Aprilia Interiör en princip att vi återanvänder så många kartonger och så mycket packmaterial vi kan, från de leveranser vi i vår tur fått. Detta KAN innebära att du som kund ibland kan se en liten tejprest/etikett eller repa i ditt nyanlända paket, eller på något sätt kan ana att förpackningsmaterialet har tjänat stötdämpande i en tidigare leverans, men vi hoppas att du accepterar detta då vi gör det för miljöns skull. Vi försöker också använda papptejp när det fungerar.

Vi försöker i stort återvinna varenda liten avfallsbit som vi alstrar! Om det så skulle finnas en liten metallnit i kartongen, plockar vi för hand ur dessa och lägger i metallåtervinningen istället för att lägga hela lådan i kartongåtervinning. Sparar papper gör vi genom att anteckna det vi behöver i datorn eller på papper från pappersåtervinningslådan!

Att minimera lagringsutrymme genom smart förvaring sparar utrymme = sparar energi.

Att erbjuda god rådgivning i samband med köp, samt att skicka tygprover (främst digitalt men även fysiskt), gör att returer av ångerköp minskar kraftgt = sparar energi.

Vi måste alla, i varje led av råvaruförsörjning, tillverkning, logistik, försäljning och konsumtion ta ansvar, hjälpas åt, hitta nya vägar och vara flexibla! Det är nyckeln till en hållbar framtid!

 

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.