• Ratio-Blålila-XL
  • Ratio Rödorange
  • ratio-grasvart-tyg

Tyg - Ratio XL - Sven Markelius - Trevira CS Struktur

Artikelnummer:LJURATIOXL
925,00 kr
Pris med rabatt
Rabatt
Färg
 

Beskrivning

Tyget Ratio XL är designat av Sven Markelius, som var en av 1900-talets mest framgångsrika svenska arkitekter och en av den svenska funktionalismens förgrundsfigurer. Ofta designade han sina egna möbler, inredning och textiltryck till de byggnader han ritat. Hans mönster har bland annat nått ända till FN:s högkvarter i New York!

 

Markelius arkitektbakgrund märks verkligen i textilmönstrena, och alldeles särdeles i just detta tyg Ratio. Vinkelhaken - som var ett redskap han använde då han ritade - inspirerade honom och han byggde sina mönster genom att klippa ut och organisera trianglar på golvet. Markelius hustru Ka, tillika textilkonstnärinna, hjälpte till med färgsättningen.

 

Mönstret Ratio, har ofta visats upp som representanter för 50-talets svenska textildesign.

Finner detta fina geometriska tyg i äkta 50-talsstil en plats i ditt hem? Vi hoppas så, för detta är verkligen en riktig klassiker!
 
Tyget produceras i anrika Ljungbergs Fabriker.
 
* Finns i tre färger: Blålila, Rödorange, Gråsvart.  Färgerna visas i denna ordning bland bilderna ovan. Välj i listan vilken färg du önskar.


* 100% Trevira CS Struktur
* Bredd 150 cm.
* Rapport 64 cm.
 
OBS: Tyget finns även med triangelmönstret i mindre skala, se "Relaterade Produkter" nedan. Tyget på denna sida, "Ratio XL", har trianglar som är 16 cm stora. I "Ratio" är trianglarna 5,5 cm stora. Minsta beställningsmängd är 2 meter.


Ungefärlig leveranstid är 1-2 veckor.

Relaterade produkter


875,00 kr
Pris med rabatt
Rabatt
Mer information


1.695,00 kr
Pris med rabatt
Rabatt
Mer information


2.250,00 kr
Pris med rabatt
Rabatt
Mer information


925,00 kr
Pris med rabatt
Rabatt
Mer information


945,00 kr
Pris med rabatt
Rabatt
Mer information

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

 

 Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.