• Bulbous Blå 1
  • Bulbous Ljusblå 1
  • Bulbous Grå 1
  • Bulbous Grå 2
  • Bulbous Svartgrå 1

TYG Bulbous - Stig Lindberg - 4 färger

Artikelnummer:LJUBUL
699,00 kr
Pris med rabatt
Rabatt
Färg
 

Beskrivning

Visst känner du till Stig Lindberg, en av Sveriges mest kända formgivare?! En banbrytande tusenkonstnär, som främst verkade som industridesigner, keramiker och illustratör. Lindbergs design har satt stark prägel på det vi idag förknippar med "svensk design" under 40-50-talet. Lindberg samarbetade med NK:s textilkammare från 1947 och framåt. Textilkammarens chef, Astrid Sampe, hade blivit imponerad av Lindbergs förmåga att uttrycka sin fantasi och kreativitet på textil. Och vad vi har njutit och njuter av dessa färgstarka, lekfulla och smått surrealistiska tygtryck, en del av vilka visades på specialutställningen "NK Bo" 1947.

 

Det härliga trycket Bulbous är en riktig klassiker. Mönstret ritades 1947 och återfinns även på Lindbergs samtida keramik. För en äkta 40/50-talskänsla i hemmet!

 

Vi erbjuder Bulbous i fyra olika färgställningar. Du ser dem på bilderna ovan. (Färgern visas i följande ordning: 1. Blå 2. Ljusblå 3. Grå (2 bilder) 4. Svartgrå. Välj i listan vilken färg du önskar.

 

* 50% Bomull, 50% Lin.
* Tygbredd: 150 cm.
* Mönsterrrapport: 45 cm.

 

Minsta beställningsmängd är 2 meter.

Ungefärlig leveranstid är 1 vecka.

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

 

 Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.