torsdag, 11 december 2014 12:12

Lampskärmar i gammal stil

Betygsätt den här artikeln
(25 röster)

Länge har vi fått förfrågningar på om vi kan hjälpa till med lampskärmar till äldre lampor. Nu kan vi äntligen svara ja!

 

Det är en fröjd med äldre och antika lampor. Bordslampor i marmor eller gedigen malm... golvlampor i mässsing... trearmade lampor med fantastiska skärmar... lampor med svarvade trästommar och hängande skärmar... ormlampor där armarna kan riktas åt vilket håll du vill... takkronor med kupor... tjusiga vägglampetter... Vi fullkomligt älskar äldre belysning! En gammal lampa kan verkligen göra skillnad i ett rum och bli ett riktigt blickfång! Du kanske vill matcha din inredning med en tidsmässigt passande lampa, eller så vill du få till en snygg brytning mot en i övrigt "modern" inredning. Ta chansen att inreda med något unikt och personligt!

 

Äldre belysning är dessutom ofta betydligt mer gedigen än nyproducerad, om man ser till material och ornament. Jämför en nyproducerad lampa med en antik, i fråga om vikt och stabilitet!

 

Äldre lampor som du införskaffar är ofta väldigt vackra, men kan ha slitna, söndriga och lite solkiga lampskärmar, efter ibland ett halvt eller helt sekel på nacken! Dessa vill man gärna byta ut mot nya för att få lampan att riktigt "lysa", i dubbel bemärkelse. Här i butiken finner du allt du behöver! Lamporna är handgjorda i Sverige, med finaste satinmaterial. Vill du ha en slät, plisserad eller veckad finish? En diskret crèmevit eller sandig nyans, eller en vinröd eller grön som ger en mysbelysning utöver det vanliga? Ett guldigt band som kronan på verket? Valet är ditt!

 

Kontakta oss gärna om du har frågor om storlekar, olika lampfästen etc.

 

Ps - Tänk på att säkra elektriciteten i äldre lampor. Be gärna en elektriker om hjälp ifall du ej själv besitter kunskapen.

Samling-Lampskarmar-3

 

Samling-Lampskarmar-1

Samling-Lampskarmar-2

Samling-Lampskarmar-Kupor

Läs 28512 gånger Senast ändrad torsdag, 11 december 2014 12:38
Logga in för att kunna kommentera

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

 

 Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.