måndag, 11 april 2011 21:13

Rokoko och Metall på Görvälns Slott

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Hittade via ett trevligt blogginlägg av Lulu Carter (hemmakanalen.se) som besökt Görvälns Slott för ett par år sedan. Blev av bilderna nyfiken och gick in på Görvälns Slotts hemsida. Slottet har i år 2011 blivit nominerad till "Sweden's Leading Boutique Hotel" i rese- och turismbranschens motsvarighet till "The Oscars" - dvs World Travel Award. Priset är att betrakta som den högsta utmärkelse en reseprodukt kan få och röster kommer enligt uppgift från 160 olika länder världen över och från 167 000 resebyråagenter. Ja nog sagt om det - alla förstår nog att detta pris är ett ansenligt pris.

rokokosng

Det som jag tyckte var så väldigt inspirerande och uppmuntrande med slottet, är att det är inrett precis i en stil som rimmar perfekt den stil Aprilia Interiör vill förmedla med denna blogg och med våra produkter. Titta bara på den här bilden ovan: En ljuvlig rokokosäng, flankerad av två lika ljuvliga små sängbord med svängda rokokoben. Placerade på dessa - två metalllampor, och på sängen en pälspläd och sammetskuddar, varav den ena med konstpälskant. Vi kan här i webbutiken erbjuda liknande kantkuddar , plädar och metalllampor. Och gällande sängen och sängborden tycker vi att gustavianska varianter är MINST lika tjusiga som rokokon. Är du ett fan av rokoko, har du dock soffor,fåtöljer, stolar, pallar och schäslonger att vraka mellan - det är ju inte så illa: Rokokomöbler

Länk till Görvälns Slott: www.gorvalnsslott.se/hotellet__.html. Länk till Lulu Carters blogginlägg om sin vistelse på Görvälns: www.hemmakanalen.se/1.1216009

Läs 6014 gånger Senast ändrad torsdag, 07 juli 2011 10:56
Logga in för att kunna kommentera

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

 

 Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.